گوشت سالم را چگونه تشخیص دهیم؟

پروتئین یکی از مهمترین مواد مورد نیاز برای بدن است . گوشت اصلی ترین منبع پروتئین است که شاما گوشت قرمز ، مرغ و ماهی و… می باشد.مصرف گوشت ناسالم و فاسد  بسیار خطرناک است  بیماری های خاصی نیز از گوشت های ناسالم در بدن انسان ایجاد خواهد شد.

شرایط نگهداری انواع گوشت سخت‌تر شده است و کوتاهی در رعایت اصول بهداشتی، باعث ایجاد فساد در گوشت می‌شود.

ویژگی های عمومی گوشت سالم

گوشت سالم باید رنگ طبیعی داشته، بوی بد ندهد، سطح آن لیز و مرطوب نباشد، دارای مهر کشتارگاه باشد همچنین افراد باید از خرد کردن گوشت قبل از شستن پرهیز کنند و در غیر این صورت امکان انتقال آلودگی احتمالی به عمق گوشت وجود دارد.

دقت کنید رنگ گوشت، بافت و بوی آن نشان می دهد که گوشت سالم است یا نه؟

بوی آن باید بوی گوشت بدهد و بوی اضافی مانند بوی گندیدگی، فلزی، چربی و یا هر بوی خاص دیگری ندهد. بافت آن باید یکنواخت باشد. زمانی که گوشت را می برید نباید بافت آن به حالت پودری درآمده و اصطلاحا از هم گسسته شود.گوشت نباید هیچ گونه لک کوچک یا بزرگ کبود داشته باشد.

راههای تشخیص گوشت سالم

گوشت قرمز

گوشتی که در شرایط غیربهداشتی تولید و توزیع شده، بویی زننده می‌دهد و از رنگ غیرطبیعی و سطح لیز و مرطوبش قابل تشخیص است. هر قدر كه بو و لیزی آن بیشتر باشد، فاسدتر است.

گوشت سالم

گوشت مرغ

پوست مرغ تازه کشتار در شرایط بهداشتی و اصولی، چروکیده نیست و پارگی و کوفتگی ندارد. رنگ آن زرد متمایل به کهربایی و در ناحیه ران، شفاف و سفید متمایل به صورتی است.

امتداد استخوان سینه آن سفید و بدون شکستگی است و اگر با انگشت سطح آن را اندکی فشار دهید، سفت و محکم است.

گوشت مرغ فاسد یا ذبح شده در شرایط غیر بهداشتی، رنگی تیره و کبود دارد و مخصوصاً در ناحیه ران، خونریزی‌های زیر پوست، شکستگی استخوان و ضرب‌دیدگی معلوم است.

هر چه از زمان کشتارش گذشته باشد، رو به رنگ خاکستری و حتی سبز روشن می‌گذارد، که در این حالت باید مستقیماً روانه زباله‌دان شود.

گوشت سالم

گوشت ماهی

چشم ماهی فاسد، حالتی گود و تو رفته دارد و فشار انگشت بر سطح آن، سبب ایجاد فرورفتگی می‌شود.پوستی کدر، تیره رنگ و گاه چسبنده دارد و بوی تازگی از آن به مشام نمی‌رسد اما ماهی سالم، رنگی درخشان و شفاف داشته، سطحی لیز دارد و به ویژه رنگ قرمز روشن و سطح غیر لزج آبشش آن نشان می‌دهد که گوشتی سالم را در دست گرفته‌اید.

گوشت سالم

بسته بندی بهتر از فله ای

در مقایسه ممکن است قیمت تمام شده یک بسته گوشت فله ای، منظور گوشت که از قصابی خریده می شود، کمتر از گوشت باشد که به صورت بسته بندی خریداری می شود.

اما اگر از گوشت فله ای بخش های نامناسب آن مانند استخوان و چربی جدا شود خواهید دید که قیمت تمام شده گوشت بسته بندی به صرفه تر است.

اما به غیر از قیمت، کیفیت گوشت چه قرمز و چه سفید بسته بندی شده به شرطی که به درستی بسته بندی شده باشد،بهتر از گوشتی است که به صورت فله ای خریداری می شود.

نگهداری گوشت

پس از خرید گوشت باید آن را به سرعت پاک کرده،شسته و پس از خارج شدن آب آن باید مقدار مورد نیاز در یخچال و در بخش ویژه نگهداری گوشت قرار گرفته و بقیه آن به صورت وعده درآمده و در فریزر نگهداری شود.

گوشت نباید گرمای بالای ۴ درجه سانتی گراد را بیش از یک تا دو ساعت تحمل کند.مدت زمان نگهداری گوشت در فریزر را اینجا مطالعه کنید.

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *