کاربرد و خواص زعفران

کاربرد و خواص زعفران

بدون شک زعفران یک ادویه کاملا ایرانی است و همه خانم‌های کدبانو جزو طرفداران پر و پا قرص آن هستند. تنها گیاهی است كه واحد خرید و فروش آن به جای تن و كیلو مثقال و گرم است.

با آنكه از گذشته های دور از زعفران بدلیل رنگ زیبا و عطر و طعم استثنایی استفاده می شده است، در سالیان اخیر به دلیل گرایش به مصرف افزودنیهای طبیعی، به جای انواع شیمیایی و سنتزی در مواد غذایی، استفاده از زعفران رو به فزونی گذاشته است

 از جمله خواص زعفران می توان به این موارد اشاره کرد

  • کمک به هضم طبیعی غذا، تقویت کننده معده و ضد نفخ
  • مسکن، بویژه در درمان دردهای لثه و قولنج
  • ضد تومور، جمع کننده رادیکالهای آزاد (خاصیت ضد سرطانی)
  • شادی بخش، درمان دردهای عصبی، آرام بخش، درمان کم خوابی
  • تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگی اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون
  • درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی و تصلب شرایین
  • درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه
  • افزایش جریان خون در شبکیه، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه بر اثر پیری
  • درمان کوفتگی و رماتیسم به صورت استعمال خارجی
  • درمان بیماریهایی نظیر اسهال خونی، سرخک، بزرگ شدن کبد و طحال و عفونت دستگاه ادراری

همچنین تحقیقات انجام شده، نشان می دهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تأثیر داشته است.

زعفران و کاربردهای شیمیایی و صنعتی

به سبب ویژگی های منحصر بفرد زعفران، از آن در صنایع مختلف می توان استفاده نمود. امروزه رنگهای طبیعی به سبب ایمنی مصرف کننده و فقدان تاثیرات منفی بر سلامت بدن طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. سالهاست که رنگهای طبیعی در صنعت رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرند. زعفران به سبب ترکیبات خاص خود. در صنایع بهداشتی و همچنین تولید مواد معطر و خوشبوکننده نیز کاربرد دارد.

زعفران و مصارف خوراکی

از زعفران بعنوان ادویه و رنگ و عطر بخشیدن به موادغذایی استفاده میشود . درسالهای اخیر به دلیل گرایش جامعه به مصرف افزودنی های طبیعی، استفاده از زعفران به جای انواع شیمیایی و سنتزی در مواد غذایی به عنوان یک رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی رو به فزونی گذاشته است.

از ویژگی های کاربرد زعفران در صنایع غدایی می توان به این موارد اشاره کرد:

  • تهیه انواع شیرینی و پخت و پز انواع غذا
  • استفاده در صنایع غذایی مثل تهیه سوسیس و برخی محصولات لبنی و …
  • رنگ دهنده طبیعی در بسیاری از نوشیدنی ها،بستنی و صنایع قنادی و …

با توجه به کاربرد بالای زعفران و تقاضای زیاد این محصول در بازار انواع زعفران تقلبی در بازارپیدا می شود که به روشهای متفاوت و دور از انتظار اقدام به تولید این محصول می کنند که فاقد خواص زعفران اصل می باشد.

البته راههای برای تشخیص زعفران اصل وجود دارد که می توان آنها را تشخیص داد  اما با تمام این راهها بهترین راه آزمایش زعفران در آزمایشگاه است.

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

 

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *