پنیر گودا از دسته پینرهای سخت است. طعم ملایم و رنگ آن پرتقالی می باشد. پنیر گودا از پنیرهای سنتی هلند است.

تاریخچه پنیر گودا

قدیمی ترین سندی که به پنیر گودا اشاره می کند، مربوط به سال ۱۱۸۴ میلادی (مصادف با ۵۶۳ هجری شمسی) است. این پنیر، یکی از قدیمی ترین پنیرهای دنیاست، در تولید سنتی آن از شیر غیرپاستوریزه استفاده میشود.

در جنوب کشور هلند شهری به نام گودا وجود دارد. دلیل نامگذاری این پنیر بعلت ساختش در آن شهر نیست. بلکه، این پنیر در این شهر داد و ستد میشود.

خواص پنیر گودا

مشخصات و انواع

پنیر گودا از شیر گاو تهیه میشود. بعد از حدودا ۴ هفته بعد از تولید آماده مصرف است. اما هر چقدر سن آن بالاتر میرود، رنگش نارنجی تر، طعمش غلیظ تر و بافت آن سفتتر و کریستالی میشود. حداکثر سن این پنیر ۳۶ ماه است.

این پنیر بر اساس سنش دسته بندی میشود. دسته بندی آن بصورت زیر است

  • نوجوان (۴ هفته)
  • جوان (۸ الی ۱۰ هفته)
  • جاافتاده (۱۶ الی ۱۸ هفته)
  • میانسال (۷ الی ۹ ماه)
  • پنیر پیر (۱۰ الی ۱۲ ماه)
  • پنیر سالخورده (از ۱۲ ماه بیشتر)

کدام دسته از این پنیر بهتر است؟

بهترین آن برای ساندویج و فست فودها پنیر پیر است. و برای طعم دهنده در کنار نوشیدنی ها پنیر سالخورده است.

خواص و کالری

در هر ۱۰۰ گرم از این پنیر ویتامین ها و مواد معدنی زیر موجود است.

  • کالری ۳۵۶
  • چربی ۲۷
  • سدیم ۸۱۹ میلیگرم
  • کربوهیدراتهات ۲.۲ گرم
  • پروتئین ۲۵ گرم
  • ویتامین دی ۰.۵ میلیگرم
  • کلسیم ۷۰۰ میلیگرم
  • آهن ۰.۲۴ میلیگرم
  • پتاسیم ۱۲۱ میلیگرم

مدت زمان نگهداری در یخچال و فریزر

بعد از برش خوردن از قالب اصلی و متوقف شدن مراحل تولید پنیر گودا، به مدت ۲ الی ۳ هفته میتوان آنرا در یخچال نگهداری کرد. زمان ماندگاری آن در فریزر ۶ ماه است. این پنیر مانند سایر هم خانواده های خود، بوی یخچال را به خود جذب میکند. بهتر است برای نگهداری آن در یخجال داخل کیسه فریزر یا ظرف در بسته قرار دهید.

 

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *