تشخیص سوسیس و کالباس معتبر

سرعت بالاي زندگي و مشغله انسان امروزي، همچنين مواجهه با محدوديت منابع غذايي توام با رشد روزافزون جمعيت، بشر را ناگزير از به کارگيري غذاهاي نيمه آماده و فست‌فودي و مواد غذایی فرآوری شده کرده است. سوسیس کالباس هم بخشی از این فرهنگ غذایی که در ادامه راه های تشخیص انواع معتبر آن را فراخواهید گرفت

سوسيس و کالباس بخش اعظم فرآورده‌هاي گوشتي مصرفي را کشورمان تشکيل مي‌دهند.

از لحاظ تکنولوژي، تفاوت چنداني بين اين دو محصول وجود ندارد

اختلاف آنها به قطر، درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربي، فرمول مواد افزودني و چاشني و ادويه‌جات برمي‌گردد.

شايد جالب باشد بدانيد که در اين صنعت، فرمولاسيون ادويه جات از اهميت بالايي برخوردار است.

روشي که براي ماندگاري اين فرآورده‌ها معمول است، استفاده از مواد نگهدارنده  همچون نيتريت سديم و نمک است.

اين مواد از رشد ميکروب‌ها و به ويژه انواع بي‌هوازي مثل کلستريديوم جلوگيري مي‌کنند

و نيز در ايجاد رنگ صورتي و طعم و بوي گوشت سوسيس و کالباس مؤثر هستند.

از آنجايي که در محصولاتي همچون همبرگرها و برخي کباب لقمه‌ها از روش انجماد براي ماندگاري و جلوگيري از فساد استفاده مي‌شود، اصولاً نگهدارنده‌ها کاربرد ندارند،

ولي در اين نوع فرآورده‌ها مدت زمان نگهداري هم کمتر است

ویژگیهای سوسیس و کالباس معتبر و مرغوب

سوسیس و کالباس باید دارای پوست براق باشند

دارای بسته بندی مناسب و بدون حباب هوا باشند

پس از پخته شدن کاهش حجم ندهند.

هر قدر کیفیت گوشت بکاررفته پایین تر باشد،

میزان چروکیدگی و افت حجمی سوسیس و کالباس نیز پس از پخت بیشتر خواهد بود.

هر قدر درصد گوشت در فرآورده بیشتر باشد، مرغوبیت آن نیز بالاتر خواهد بود.

در آنها از خرده های نان،آرد و چربی بیش از اندازه استفاده نشده باشد.

هميشه در خريد فرآورده‌هاي گوشتي به تاريخ توليد و انقضا، علامت استاندارد و پروانه بهداشتي محصول دقت کنيد و از مراکز معتبر خريداري کنيد.

سوسیس و کالباس نباید دارای لکه های تیره و سبز رنگ باشند

در هنگام طبخ يا سرو سوسيس و کالباس، به قوام، رنگ و بوي آن دقت کنيد. لزج بودن نشانه خوبي نيست

کالباس يا ژامبون را به اندازه ي مصرف يک يا دو وعده بخريد، زيرا نبايد به مدت طولاني آن را نگه ‌داشت

علامت سیب سلامت بر روی سوسیس کالباس جدی بگیرید

تولید کنندگان سوسیس و کالباس هایی معتبر حتما دارای نشان سیب سلامت هستند و علاوه برآن نشان استاندارد و کد پروانه بهداشت را نیز دارند . پس یک روش دیگر که میشود اعتبار سوسیس و کالباس را محک زد دقت به علائم سلامتی آن است.

ماجرای گوشت گربه راست است؟

نمی توان تمام فراورده های گوشتی را به یک چشم نگاه کرد و اگر کارخانه ای تخلف یا تقلبی در تولید آنها انجام داد،

این تخلف و تقلب را به تمام کارخانه ها و تمام محصولات، تعمیم داد.

در اینکه فراورده های گوشتی از خوراکی های متفرقه هستند و ما نباید در مصرف آنها زیاده روی کنیم، هیچ شکی نیست؛

چون اینها از گروه گوشت ها طبقه بندی نمی شوند و اسمشان هم فرآورده گوشتی است.

متاسفانه گاهی در ایران در مورد چنین محصولاتی، خیلی غیرعلمی و غیرمنصفانه قضاوت و سیاه نمایی می شود.

بهتر است بدانید در حال حاضر کارخانه هایی بسیار مناسب از نظر بهداشتی و نوع مواد مصرفی در کشورمان وجود دارند

و کارخانه هایی هم هستند که محصول نهایی آنها مرغوبیت زیادی ندارد.

در کنار اینها، برخی کارخانه ها بدون مجوز و پروانه ساخت، به صورت پنهانی و تقلبی فعالیت می کنند.

البته چندی پیش در کشور شایعه شده بود که بنابر شواهدی، کارخانه های تولید فراورده های گوشتی از گوشت گربه برای تولید محصولات خود استفاده می کنند.

بهتر است بدانید کوچک ترین کارخانه تولید سوسیس و کالباس، حداقل روزی ۲ تا ۳ تن تولید دارند؛

روزی ۲ یا ۳ تن گربه را چطور می توان پیدا کرد و از گوشتشان به این منظور کمک گرفت؟

بد نیست بدانید که سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت و موسسه استاندارد بر تولید فراورده های گوشتی به شدت نظارت دارند و محال است این محصولات با چنین نظارت هایی بتوانند این تخلف های بزرگ را انجام دهند..

سوسیس و کالباس مرغوب یک غذای مناسب میباشد مشروط بر اینکه در مصرف آنها زیاده روی نگردد

مصرف اندک سوسیس و کالباس مثلاً ماهی یک‌بار مضر نیست،

اما اگر خوردن این غذاها عادت شود و به علت آسانی تهیه و ارزان بودن، بیش از حد مجاز مصرف شود

عوارض زیادی را به دنبال دارد که سرطان‌زا بودن یکی از آن‌هاست

به دلیل واکنش و ترکیب احتمالی نیتریت موجود در سوسیس و کالباس با آمین‌ها، موادی تحت عنوان نیتروزامین‌ها پدید می‌آیند که سرطان‌زا شناخته شده‌اند که این واکنش تحت تاثیر میکروب‌های روده و در شرایط اسیدی و حرارت بالا تسهیل می‌شود.

تنها آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند عوارض احتمالی نیتریت را کاهش دهند،

بنابرین خوردن میوه و سبز‌ی‌جات تازه که سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند،

همراه با فراورده‌های سوسیس و کالباس برای پیشگیری از سرطان ضروری است

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟ و راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *