نان غنی شده چیست؟

چرا نان را غنی می کنند

نان یكی از مواد غذایی است كه برای غنی سازی مورد استفاده قرار گرفته است. در این جوامع آرد سفید و كاملا تصفیه شده برای تهیه نان استفاده می شود كه ویتامین ها و املاح آن متناسب با درجه استخراج آرد، از دست می رود.

در فرآیند آسیاب كردن آرد گندم كه سبوس آن گرفته می شود، با افزایش درجه استخراج، میزان ریزمغذی های آرد كاهش می یابد. به طوری كه آرد هر چه سفیدتر باشد و مقدار بیشتری ازسبوس آن گرفته شده باشد، مقدارکمتری ویتامین و املاح دارد

آیا نان غنی شده یک ترفند تجاری است؟

اضافه کردن ویتامین ها و عناصر ریز مغذی به نان و یا هر ماده غدایی  ممکن است یک تکنیک تجاری برای فروش یک محصول باشد

اما سیاست های کلی بهداشت عمومی بر روی این هدف استوار شده که افرادی را که دچار کمبود بعضی از عناصر مهم برای سلامتی است کاهش دهد

پس کلمه مثل نان غنی شده نمی تواند فقط یک تکنیک برای تبلیغ و فروش بیشتر نان باشد

اضافه کردن مواد ریز مغذی به ماده غذایی مثل نان با توجه به میزان زیاد آن در کشور می تواند بسیاری از بیماری هایی که در اثر کمبود بعضی از عناصر غذایی بوجود می آید جلوگیری کند

آرد چه نان هایی در ایران غنی می شود؟

در ایران با توجه به کمبود فقر شدید آهن در جامعه آردی که جهت تولید نان استفاده می شود با ریز مغذی مثل آهن و اسید فولیک غنی می شود

در ایران آرد  نان های سنتی مثل تافتون ،بربری و لواش با موادی که گفته شد غنی سازی می شود ولی آرد نان سنگک از این طرح خارج شده و غنی ساذی نمی شود

نان سنگک به این دلیل که  ازآرد سبوس‌دار درست می‌شود حاوی سطح بالایی از ویتامین ها، کلسیم، پروتئین و آهن است به همین دلیل نیازی به غنی سازی ندارد

نان را با چه عناصری غنی می کنند

بعلاوه آهن که یکی از اصلی ترین موادی است که آرد نانوایی را با آن غنی می کنند  از عناصر ریز مغذی و ویتامینهای دیگری مثل:

  • روی
  • کلسیم
  • ویتامینهای گروهB
  • ویتامین D

این موادبه عنوان ارزان ترین راه و موثرترین راه برای شیوع کاهش کمبود ریز مغذی ها برای تولید نان غنی شده مورد استفاده قرار می گیرد.

 اهمیت مصرف نان غنی شده

با توجه به کمبود و فقر برخی ریزمغذی ها و ویتامین ها در مواد غذایی، می توان از طریق غنی سازی این کمبودها را در حد مجاز جبران کرد. مثلا کمبود عنصرهای روی، آهن، کلسیم و ویتامین D و عوارض ناشی از آن از موارد شایعی است که از طریق موادغذایی غنی شده می توان آنها را جبران کرد

مصرف نان غنی شده با توجه به قوت غالب بودن بیشتر مردم می تواند کمک زیادی به سلامت فردی وسلامت اجتماعی کند

پس دقت کنیم نانی را که مصرف می کنیم حتما از آرد غنی شده درست شده باشد تا در آینده به بیماری هایی که در اثر کمبود بعضی از ریز مغذی ها بوجود می آید دچار نشویم

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *