مدت زمان نگهداری سبزیجات در فریزر

مدت زمان نگهداری سبزیجات در فریزر بستگی به خام یا پخته بودن آنها و همچنین شرایط بسته بندی آن دارد .

طبق اعلام مراکز دارویی و غذایی آمریکا سبزیجات و صیفی جات به صورت پخته و خام بین ۴  الی ۱۲ ماه قابلیت نگهداری در فریزر را دارند.

در زندگی امروز به دلیل وقت کم یا ایجاد تنوع در برنامه غذایی یا صرفه‌جویی در هزینه‌ها، مردم مجبورند سبزی‌ها و مواد غذایی را چند روز یا چند ماه فریز کنند.

جدول مدت زمان نگهداری انواع سبزیجات و صیفی جات در فریزر

در این جدول ده نوع از سبزی و صیفی جات پر مصرف جمع آوری شده است، که اعداد جلوی آنها نشان دهند مدت زمان نگهداری آنها در فریزر است.

نخود فرنگی نیم پخته
۱۰ ماه
هویج ۱۲ ماه
لوبیا سبز ۱۲ ماه
باقلا ۱۲ ماه
باقلا آبپز پوست کنده یا با پوست ۴ ماه
سبزی قورمه سبزی نیمه آماده ۸ ماه
مارچوبه ۱۲ ماه
سبزی آشی نیمه آماده ۸ ماه
سبزی خورش کرفس خام خرد شده ۱۲ ماه
سبزی خورش کرفس خام خرد شده ۸ ماه
قارچ پخته ۱۲ ماه
قارچ ۸ ماه
بروکلی ۱۲ ماه
کدو تنبل پخته شده ۱۲ ماه
کدو سبز ۸ ماه
ذرت شیرین ۸ ماه

نکته مهم این است که چطورسبزی‌ها را فریزکنیم

  • برای داشتن یک سبزی منجمد با کیفیت، باید سبزی تازه و با کیفیتی انتخاب کنید.
  • آنها را با چاقوی تیز خرد کنید تا سبزیجات له نشوند و کیفیت آنها پایین نیاید.
  • سبزی‌ها را در بسته‌های یک وعده‌ای منجمد کنید تا مجبور نشوید برای هر بار پخت و پز تمام آن را یخ زدایی کنید.
  • برای نگهداری سبزیجاتی مثل لوبیا سبز، باقلا سبز، برگ اسفناج و برگ مو، بهتر است آنها را چند دقیقه‌ای در آب گرم قرار دهید در حدی که یک جوش بخورند. سپس آنها را در آب سرد ریخته و با این کار مدت ماندگاری آنها را بیشتر کنید.این روش که به بلانچینگ معروف است مانع از تغییر رنگ سبزی‌ها و تیره شدن آن‌ها می‌شود.‏
سبزیجات
نگهداری سبزیجات در فریزر

نکات در مورد نگهداری سبزیجات در فریزر

برای منجمد کردن سبزیجات از کیسه فریزر مخصوص انجماد یا ظروف مخصوص فریزر که زیر آنها علامت قاشق و چنگال درج شده استفاده کنید. اگر احیانا بسته‌بندی داخل فریزر سوراخ یا پاره شد، سبزیجات را در بسته دیگر قرار دهید تا دچار آلودگی و افت کیفیت نشوند.

سبزی سرخ شده را در فریزر قرار ندهید. چرا که اگر سبزی سرخ شود، مواد مضر روغن در سبزی ذخیره می‌شود. به جای آن می‌توانید بعد از خرد کردن سبزی، آن را روی حرارت مختصری قرار داده و بعد از آن که آب سبزی تبخیر شد، بسته بندی اش کنید.

سبزی را قبل از بسته بندی حتما سرد کرده و در لایه‌های نازک بسته‌بندی کنید.  وقتی مواد سبزیجات را برای فریز شدن در فریزر قرار می‌دهید، تا زمان انجماد کاملشان از باز و بسته کردن پی در پی فریزر خودداری کنید.

 با افزایش دمای فریزر، مواد غذایی دیرتر یخ می‌زنند و به این ترتیب، کیفیت ماده منجمد پایین می‌آید.‏

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *