لیست کامل ویتامین ها

در جدول زیر لیست کامل ویتامین ها آورده شده است . البته بعضی از ویتامین ها دارای بیش از یک نام شیمایی هستند و همچنین منابع آنها بیشتر از آن چیزی است که نوشته شده .

اما سعی شده است که مهمترین و در دسترس ترین آنها قید شود.

لیست کامل ویتامین ها همراه با خواص و منابع آنها

ویتامین آ  (Vitamin A)

نام شیمایی : ریتینول RETINOIDS ، محلول در چربی

خواص : کم کردن خطر سرطان پروستات ، بافت پوست را سالم نگه می دارد ، نقش فعالی در رشد استخوان و سیستم ایمنی بدن دارد .

منابع : جگر گاو ، تخم مرغ ، قارچ ، ماهی ، شیر ، کره ، پنیر چدار ، شیر سویا ، میوه های زرد رنگ ، سبزیجات ، هویج و دیگر صیفی جات .

ویتامین B1 (Vitamin B1)

نام شیمایی : تیامین  HIAMIN ، محلول در آب

خواص : کمک به تبدیل شدن غذا به انرژی ، مورد نیاز برای سلامت پوست ، مو ، ماهیچه و مغز . برای عملکرد سلولهای عصبی مغز حیاتی است.

منابع : جگر ، تخم مرغ ، سبزیجات ، سیب زمینی ، برنج قهوه ایی ، جو دوسر و گوشت قرمز.

ویتامین B2 (Vitamin B2)

نام شیمایی : ریبوفلاوین RIBOFLAVIN ، محلول در آب .

خواص : کمک به تبدیل شدن غذا به انرژی. مورد نیاز برای سلامت پوست ، مو ، خون و مغز.

منابع : لبنیات ، موز ، پاپ کرن ، مارچوبه ، لوبیا سبز.

ویتامین B3 (Vitamin B3)

نام شیمایی :   نیاسین NIACIN  ، محلول در آب .

خواص : کمک به تبدیل شدن غذا به انرژی. ویتامین ضروری برای سلامت پوست ، سلولهای خونی ، مغز و سیستم عصبی .

ویتامین B3 بطور طبیعی در بدن شما ساخته میشود و اسیدآمینه های توسط ویتامین B6 به به ویتامین B3 تبدیل میشود.

منابع : گوشت، مرغ، ماهی، غلات کامل، قارچ، سیب زمینی، کره بادام زمینی.

 ویتامین B5 (Vitamin B5)

نام شیمایی : اسید پانوتنیک PANTOTHENIC ACID ، محلول در آب

خواص : کمک به تبدیل شدن غذا به انرژی. کمک به انتقال پیامهای عصبی بین سلولهای عصبی ، هورمون های استروئید و هموگلوبین را ایجاد کنند .

منابع : انواع غذاهای مغذی از جمله مرغ، زرده تخم مرغ، غلات ، کلم بروکلی، قارچ ، آوکادو، گوجه فرنگی.

ویتامین B6 (Vitamin B6)

نام شیمایی : پیریدوکسین PYRIDOXINE ، محلول در آب .

خواص : کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی . تبدیل شدن به ویتامین B3 . بهبود دهنده کیفیت خواب . توانایی های شناختی و سیستمی ایمینی را تقویت میکند.

منابع : گوشت، ماهی، مرغ، حبوبات، محصولات سویا، سیب زمینی، میوه های غیر مرکبات مانند موز و هندوانه.

ویتامین B7 (Vitamin B7)

نام شیمیایی : بیوتین Biotin ، محلول در آب .

منافع : کمک به تبدیل شدن غذا به انرژی . کمک به سنتز گلوکز و شکستن (تجزیه) بعضی از اسیدهای چرب.

مورد نیاز برای استخوان و مو .

خواص : غلات کامل، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ، سویا و ماهی .

ویتامین B9 (Vitamin B9)

نام شیمیایی : اسید فولیک FOLIC ACID ، محلول در آب .

خواص : حیاتی برای ایجاد سلول جدید عصبی جلو پیشنانی و استخوان . و در دوران بارداری از تخریب مغز و استخوان جلوگیری می کند. باید به طور مرتب زنان از همان سنین کودکی استفاده شود . خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان سینه را کاهش و زنانی که الکل مصرف میکنند حتما باید اسیدفولیک بیشتری مصرف کنند.

منابع : دانه های غلات، مارچوبه، بامیه، اسفناج،  بروکلی، حبوبات ، آب پرتقال، آب گوجه فرنگی .

ویتامین B12  (Vitamin B12)

نام شیمیایی : کوبالامین COBALAMIN ، محلول در آب.

خواص : کمک کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی. کمک به ساخت سلول های جدید و شکستن برخی از اسید های چرب و اسیدهای آمینه. محافظت از سلول های عصبی و رشد طبیعی آنها را تشویق می کند. کمک به ساخت  گلبول های قرمز و DNA

منابع : گوشت، مرغ، ماهی، شیر، پنیر، تخم مرغ، غلات کامل ، سویا با سبوس.

ویتامین ث  (Vitamin C)

نام شیمیایی :  اسکوربیک اسید ASCORBIC ACID  ،محلول در آب .

خواص : ویتامین ث خطر ابتلا به برخی از سرطانها از جمله دهان ، مری ، معده و پستان را کاهش میدهد . استفاده طولانی مدت از رژیم با مقادیر کافی ویتامین ث رادیکالهای آزاد را خنثی میکند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث میشود که ملکولهای بی ثباتی که به سلولها آسیب میزنند از بین بروند و همین امر سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.

منابع : میوه ها به ویژه مرکبات، سیب زمینی، کلم بروکلی، فلفل، اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی، جوانه ها.

ویتامین D (Vitamin D)

نام شیمیایی : کلیسفرول CALCIFEROL ، محلول در چربی .

خواص : کمک میکند تا مقدار کافی کلسیم و فسفر جذب شود و همین امر باعث تقویت استخوان میشود. همچنین باعث استحکام دندان و استخوان میشود و از شکستگی های استخوان جلوگیری میکند.

منابع : شیر ، مارگارین ، غلات همرا با سبوس ، ماهی های چرب .

ویتامن E (Vitamin E)

نام شیمیایی : توکوفرول TOCOPHEROL ، محلول در چربی .

خواص : به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند. ملکولهای بی ثبات را خنثی می کند . از برخی از چربی ها و ویتامین آ محافظت می کند . رژیم ویتامین E به جلوگیری از بیماری آلزایمر کمک میکند.

منابع : انواع غذاها از جمله روغن های گیاهی، سس سالاد و مارگارین ، جوانه گندم، سبزیجات ،  آجیل .

ویتامین کا  (Vitamin K)

نام شیمیایی : منادیون MENADIONE ، محلول در چربی .

خواص : فعال سازی پروتئین ها و کلسیم ضروری برای لخته شدن خون. به استحکام استخوان لگن کمک میکند و از همین رو میتواند از شکستگی های آن تا حدود زیادی جلوگیری کند.

منابع : کلم، جگر، تخم مرغ، شیر، اسفناج، کلم بروکلی، جوانه ها ، سبزیجات.

ویتامین های حلال در آب با حلال در چربی چه تفاوتی دارند ؟

ویتامین ها به دو صورت محلول در آب و محلول در چربی هستند . همانطور که از اسم آنها مشخص است ویتامین ها یا در آب حل میشوند و یا در چربی. اما اگر ویتامین های محلول در آب بیشتر از حد مورد نیاز دریافت شود از طریق ادرار یا تعریق بدن دفع می شود. ولی آوردوز ویتامین های محلول در چربی  شخص را دچار مسمومیت می کند .

مقدار لازم مصرف ویتامین ها به صورت مکمل چقدر است ؟

چون نیازهای هرشخص با توجه به سن ، جنسیت و فعالیت ها آن متفاوت است بهتر است برای تجویز و دریافت ویتامین ها به صورت دارو یا مکمل حتما با پزشک و یا مشاورین تغذیه مشورت نمایید. به ویژه  مکمل های ویتامین های محلول در چربی حتما باید با مشورت متخصصین انجام شود.

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

 

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *