تشخیص عسل طبیعی برای مصرف کننده ی عادی یک شیوه بیشتر ندارد. آن هم استفاده از حواس است.

رنگ و غلظت عسل نمی تواند عاملی تعیین کننده برای شناسایی کیفیت این محصول باشد. غلظت و رنگ عسل بسته به شرایط اقلیمی تولید آن متفاوت است. اما عسل طبیعی، عطر و طعم گل ها را دارد.

ملاک تشخیص عسل طبیعی چیست ؟

استفاده از حواس سریعترین و ارزانترین راه تشخیص عسل خوب برای مصرف کنندگان عادی است.

یعنی با چشم، شکل ظاهری عسل را ارزیابی، با بینی بو و با زبان مزه کرده و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و عسل عطر و طعم گل ها را داشت، عسل طبیعی است و ارزش دارد که بهای آن را در حد معقول پرداخت.

شکرک زدن نشانه ی نامرغوب بودن عسل نیست

آنچه که در اصطلاح «رسوب کردن و شکرک زدن» می گویند.

به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن، تقلبی بودن عسل را تداعی می کند، چیزی جز پدیده ی «بلورین شدن» یا «کریستالیزاسیون» نیست.

عسل به علت درصد بالای مواد قندی موجود در آن یک ماده ی جامد است. در شرایط بسیار شکننده ای به صورت مایع درمی آید.

این ماده اشباع شده قندی در واقع باید جامد باشد اما به طور اتفاقی مایع است. لذا به محض این که شرایط آماده شود، این دگرگونی فیزیکی یعنی بلورین شدن پدید می آید.

اما این موضوع به اندازه ای تاثیر منفی در ذهن مصرف کنندگان ایجاد کرده که از یک سو مشکل بزرگی برای تولید کنندگان در جریان عرضه به بازار به وجود می آورد و از سوی دیگر برای مصرف کنندگان از نظر طبیعی بودن عسل مایع، شک و شبه ایجاد می کند.

چگونگی تشخیص عسل طبیعی بلوری شده

 برای شناسایی عسل طبیعی بلوری شده از شبه عسل تقلبی شکرک زده باید دانست، تنها عسل طبیعی می تواند کم کم و به مرور زمان کدر و ته نشین شود و رسوب کند. شکرک آن مانند شکرک طبیعی شیره ی خرما نرم بوده و هنگام خوردن ممکن است اندکی زبری داشته باشد. اما هیچ گونه صدایی زیر دندان احساس نمی شود. 

در شکرک شبه عسل تقلبی (شکر آب شده و …) مثل نبات سفت بوده و به سختی با قاشق جدا شده و موقع خوردن مانند دانه های آب نبات، شکر و مربای شکرک زده زیر دندان صدا داده و همچون شکلات به دندان ها می چسبد.

مهم ترین نکته این گونه شبه عسل ها بدون کدر شدن و ته نشین شدن خیلی سریع و در زمانی کوتاه شکرک می زدند.

احتمالا مقاله تشخیص عسل طبیعی هم می تواند برای شما مفید باشد.

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *