شیر سویا

چینی ها اولین کسانی بودند که در ۴۰۰۰ سال پیش به روش خانگی شیر سویا تولید کردند.  

سویا جزء ۴ دانه مقدس چینی ها به حساب می آید به همین دلیل از اهمیت زیادی نزد چینی ها برخوردار است.

شیر سویا دارای فوائد فراوانی می باشد و مصرف آن برای سلامتی بدن و در پیشگیری از انواع بیماری ها موثر است .

مهمترین خواص شیر سویا مربوط به گروهی از مواد به نام ایزوفلا ونوئدها است که خاصیت آنتی اکسیدانی و فیتو استروژنیک می باشد .

این خواص مهم شیر سویا را بسیار باارزش است.

شیر سویا یک محصول کاملا گیاهی است که خواص آن با شیر فرق می کند، تنها شباهت این محصول فقط در رنگ شیری آنها است  که شیر سویا کمی تیره تر است.

پروتئین و کلسیمی که در شیر گاو وجود دارد در شیر سویا وجود ندارد ولی در عوض شیر سویا باعث جذب کلسیم می شود ، اما با همه این تفاوت ها سویا اولین گیاهی است که خواص آن به شدت به فرآورده های حیوانی نزدیک است.

داشتن پروتئین بالا و اسید آمینه متیونین و سیستئین باعث شده این محصول بسیار شبیه گوشت شود

فرآیند تولید

فرآیند تولید شیر سویا روش‌ های مختلفی دارد.

اما روشی که در ایران از آن استفاده می ‌شود، به این شکل است که ابتدا دانه‌ های سویا را تمیز و مواد اضافه را جدا می‌ کنند. سپس آن را در آب خیس می‌ کنند و در اثر این خیساندن، برخی قندهای نامطلوب مانند رافینوز و استاکیوز که عوامل ایجاد‌کننده ی نفخ هستند، تا حدی از دانه خارج می ‌شوند.

دانه خیس‌ شده، خرد می ‌شود و در اثر خرد شدن محصولی به نام اسلاری به دست می ‌آید.

در مرحله ی بعدی به اسلاری، بخار تزریق می‌ شود و دمای آن تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد بالا می ‌رود.

هدف از این فرآیند حرارتی، غیر فعال کردن مواد نامطلوب دانه سویا است.

مواد نامطلوب، موادی هستند که باعث می ‌شوند پروتئین ‌های موجود در سویا جذب بدن نشوند.

پس از آن، مرحله بوگیری انجام می ‌شود؛

به این شکل که بخاری را که به اسلاری تزریق شده بود و دمای آن را به ۱۲۰ درجه سانتی ‌گراد رسانده شده، از آن جدا می‌ شود.با انجام این فرآیند، بوی لوبیایی سویا تا حد ممکن کم می شود. آخرین مرحله نیز سانتریفیوژ کردن اسلاری است.در سانتریفیوژ، شیر یا عصاره سویا از پسماند یا فیبر آن که اصطلاحا به آن اُکارا می ‌گویند، جدا می ‌شود. این ماده همان ماده اولیه ‌ای است که از آن فرآورده ‌های شبه لبنی یا فرآورده‌ های شیر سویا تهیه می ‌شود.

خواص شیر سویا

 کاهش عوارض یائسگی

شیر سویا حاوی موادی بنام فیتواستروژن است.

فیتواستروژن یعنی استروژن بسیار ضعیف. فیتو استروژن موجود در شیر سویا موجب می شود حالتی در بدن ایجاد شود مانند اینکه استروژن در بدن وجود دارد در نتیجه هم پوکی استخوان و هم عوارض یائسگی ایجاد نمی شود.

البته به شرط آنکه خانمها قبل از یائسگی شروع به مصرف شیر سویا کرده باشند.

 پوکی استخوان

شیر سویا در درمان پوکی استخوان در دراز مدت نقش مؤثری می تواند داشته باشد.

شیر سویا حاوی ترکیبات ایزو فلاوینی است. که این ترکیبات می توانند به عنوان هورمونهای جنسی عمل کنند.

در حقیقت کمبود هورمونهای جنسی در یائسگی باعث مختل شدن جذب کلسیم شده و به دنبال آن پوکی استخوان ظاهر می شوند.

سقط جنین

مصرف شیر سویا در زنانی که از طریقINF یا کاشت تخمک بارور شده اند می تواند تا۶ برابر سبب موفقیت روند بارداری شود.

از سوی دیگر شیر سویا احتمال سقط جنین را به شدت کاهش می دهد.

عوارض شیر سویا

مهم ترین مسئله ای که شیر سویا می تواند ایجاد کند حساسیت است.

زیرا بعضی ها به این مواد حساسیت دارند بنابراین وقتی شیر سویا را برای اولین بار استفاده می کنند.

مانند افرادی که به بادمجان یا گوجه فرنگی حساسیت دارند دچار کمبودهای پوستی و گرفتگی صدا می شوند.

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟ و راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

 

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *