در ماه رمضان فرصت مناسبی برای سم زدایی از بدن است و از شر خیلی از پرخوری ها و بدخوری ها می توان رها شد. همچنین در رژیم مناسب ماه رمضان باعث می شود که در طول روز کمتر احساس تشنگی و گرسنگی کنیم و همچنین از شر اضافه وزن خود هم رها شویم.

پرخوری معمولا خیلی راحت اندازه گیری می شود، اما بدخوری های عموما دیده نمی شود. در ماه رمضان فرصت خوبی برای شناسی و اصلاح بدخوری ها است.

در ابتدا بایدها و نبایدهای خوراکی در ماه رمضان را بررسی می کنیم.

رژیم ساده برای ماه رمضان

نباید های خوراکی ماه رمضان

  • غذاهای پر ادویه
  • فست فود ها به ویژه در سحر
  • ترشی ها
  • غذاهای خیلی چرب
  • غذاهای خیلی شور
  • مواد غذای حاوی قند خیلی بالا
  • مصرف نوشیدنی های  کافیین دار به مقدار زیاد به ویژه در سحر
  • نوشابه
  • مصرف سیگار در سحر

استفاده از مواد غذایی حاوی قند خیلی بالا در سحر باعث می شود، چند ساعت بعد از مصرف آن بدن دچار افت قند شود. از نشانه های افت قند خون می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • گیجی
  • سرگیجه
  • احساس لرزش و سستی
  • گرسنگی
  • سردرد
  • تحریک پذیری
  • تپش قلب
  • رنگ پریدگی
  • عرق کردن
  • اضطراب
  • ضعف رعشه

استفاده از غذاهای پروتئین دار و کربوهیدارت دار در هنگام سحر باعث می شود که در طی روز میزان سطح قند خون تا حدود زیادی متعادل نگه داشته شود.

غذاهایی و نوشیدنی های مثل نوشابه، فست فودها، نان، شیرینی های خامه ای، غذاهای حاوی قند بالا و… استفاده آنها به ویژه هنگام سحری خوردن نه تنها کمکی به فرد روزه دار برای مقابله با گرسنگی نمی کند. بلکه در طی روز حتی ممکن است چنان ضعفی به بدن روزه دار تحمیل کند که مجبور به شکستن روزه خود شود.

غذاهای شور و خیلی چرب هم باعث می شوند که بدن نیاز به آب پیدا کند و فرد روزه دار بعداز مصرف آنها احساس تشنگی شدید کند.

دریافت کافیین زیاد ممکن است با علائم زیر خود را نشان دهد.

  • نواسانات خلق و خو
  • بیخوابی عدم توانایی در تمرکز کردن
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  • بیقراری
  • اعصبانیت ناگهانی

از این رو توصیه می شود که میزان مصرف کافیین در سحر کنترل شود.

مواد غذایی مناسب ماه رمضان

در رژیم مناسب ماه رمضان، مواد غذایی مناسب را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

گروه غلات، ماکارونی و برنج، گروه پروتئین، حبوبات و دانه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه میوه ها، گروه قندها، گروه چربی ها.

دریافت قند به ویژه در خوراکی های طبیعی مثل خرما و انگور و سایر میوه ها، راه بسیار مناسبی برای جبران قند از دست رفته در هنگام افطار و همچنین ذخیر قند در بدن در سحری است.

میوه ها به دلیل وجود بافت فیبری خود باعث می شود، قند داخل آنها به مدت طولانی تری در سیستم گوارش بماند و قند داخل آنها به تدریج در بدن آزاد شود.

غذاهایی مثل انواع آش، کتلت ها، کوکو، برنج و خورشت ها انواع خوراک های مرغ، انواع سوپ غذاهایی بسیار عالی برای ماه رمضان هستند .

خوراکی های مناسب افطار و شام

در رژیم مناسب ماه رمضان می رسیم، به مواد مناسب برای افطار و شام. در هنگام افطاری بدن به شدت تمایل به دریافت قند و آب دارد تا قند و آب از دست رفته خود را جایگزین کند. افطاری کردن با شیر (ولرم)، خرما، عسل بسیار مناسب بدن است.

اگر هنگام افطاری احساس ضعف شدید یا تشنگی زیادی دارید، می توانید مقداری عسل را در شیر (ولرم) حل کنید و با آن افطار خود را باز کنید. اگر شیر یا عسل در دسترس نبود جایگزین آنها می توانید از آب ولرم، خرما یا قند استفاده کنید.

استفاده از سوپ ها و آش های سبک در هنگام افطاری علاوه بر رساندن مقدار زیادی مواد فیبری و ویتامین ها به بدن از اسپاسم معده جلوگیری می کند. همچنین معده را آماده دریافت وعده شام می کند.

غذاهای خیلی خشک یا سنگین مناسب افطاری نیست. بهتر است در هنگام افطاری فقط مقداری از نیاز بدن به آب و قند را برطرف کنیم و یک و نیم تا دو ساعت بعد از آن شام میل کنید.

حبوبات در اکثر غذاهای سنتی ایرانی استفاده می شود، اکثر آنها حاوی مقادیر زیادی فیبر، آهن و پروتئین هستند، از مصرف حبوبات در ماه رمضان غافل نشوید.

نکته : در استفاده از نمک، روغن و ادویه در طبخ غذاهای ماه رمضان دقت شود که میزان آنها کمی کمتر باشد. همچنین غذاهایی که به صورت دستی به آنها شکر یا قند اضافه می شود به هیچ عنوان مناسب سحری نیستند.

خوراکی های سحری برای رژیم مناسب ماه رمضان

در رژیم مناسب ماه رمضان می رسیم، به غذاهای مناسب برای سحری. پرخوری در سحری ممنوع!!

سحری باید مفید و نسبتا کم حجم باشد. برای این کار می توانید در وعده سحری از انواع سالاد، کشمش، ماهی، انواع مغزها مثل مغز گردو، بادام و… استفاده کنید.

کنجد و نوشیدنی های مثل شیر، خاکشیر، تخم شربتی و استفاده از مقداری آبلیمو تازه، در کنار وعده غذایی سحر کمک شایانی به روزه داره در طی روز می کند.

راه کاهش وزن در ماه رمضان

میزان مصرف کالری برای هر شخص با توجه به جنسیت، سن و فعالیت های بدنی متفاوت است. اما بهتر است میزان دریافت کالری بدن را با توجه به ابزارهای موجود اندازه گیری کنید و فقط کافیست که میزان دریافت خوارکی و نوشیدنی در ماه رمضان را کنترل کنید تا وزن کم کنید.

در نظر داشته باشید با الگو مصرف مواد خوارکی سابق خود نمی توانید وزن کم کنید. قدم اول اصلاح الگو مصرف خود است. در مرحله اندازه گیری میزان کالری ورودی و خروجی بدن است.

کاهش سریع وزن نه تنها توصیه نمی شود، بلکه تجربه اشخاص مختلف نشان داده که خیلی سریع بدن وزن از دست داده خود را برگشت می دهد.

با رژیم مناسب ماه رمضان فرصت مناسبی پیش می آید که الگو مصرف غذایی خود را تغییر دهیم و همچنین بعد از ماه رمضان هم باید ادامه دهیم تا به نتیجه دلخواه خود برسیم.

 

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *