آشنایی انسان با کنجد بیش از ۵۰۰۰ سال است و خوردن دانه کنجد نیز از قدیم در ایران معمول بوده و در نانوایی ها و حلوا سازی ها استفاده میشده ولی امروزه متاسفانه مصرف آن به کمترین مقدار خود ردسیده است . این روغن دیر فاسد میشود و سابقه خوردن آن از قدیم تا به امروز مرسوم بوده است. روغن کنجد در بین روغن های خوراکی به ملکه روغن ها مشهور است و به عنوان یک روغن با کیفیت و قیمت بالا شناخته میشود. بیشترین میزان ماندگاری و و دارای درصد بالایی چربی غیراشباع را دارا میباشد . این روغن به علت داشتن آنتی اکسیدان های طبیعی در مقابل اکسیداسیون مقاوت بالایی دارد و شامل خواص فیزولوژکی ارزشمند دیگری هم هست.

اینفوگرافی-روغن-کنجد
خواص-روغن-کنجد

خواص روغن کنجد :

  • کاهش دهنده سطح کلسترول بد خون(LDL) و افزایش جذب کلسترول خوب(HDL)
  • کاهش فشارخون
  • پیشگری از سرطان‌ سینه ، پروستات و سرطان‌ دستگاه گوارش
  • پیشگری از گرفتگی و سفت شدن عروق
  • پیشگری از حمله قلبی
  • پیشگری از بروز آب مروارید
  • باعث شفافیت و لطافت پوست به دلیل غنی بودن از ویتامین E
  • پیشگری از آرتروز
  • به دلیل آنتی اکسیدان قوی روند پیری را به تاخیر می اندازد
  • ماساژ صورت با روغن کنجد باعث چاق شدن صورت به شکل طبیعی می گردد
  • ماساژ مو با روغن کنجد باعث بازسازی موهای شکننده و آسیب پذیر و رفع موخوره سر میشود

مضرات روغن کنجد :

روغن کنجد ممکن است تولید واکنش های آلرژیک از جمله آنافیلاکسی کند حدود ۱% از جمعیت جهان به فرآوردهای بدست آمده از کنجد حساسیت دارند . از آنجایی که اثرات ملین دارند مصرف آن برای افرادی که مبتلا به اسهال هستند توصیه نمیشود. کنجد با همه خواص مفیدی که دارد برای معده های ضعیف مناسب نیست زیرا دیر هضم است . این گونه افراد بهتر است کنجد را با سرکه و عسل مصرف کنند.

طریقه مصرف روغن کنجد :

این روغن دارای انواع خوراکی و آرایشی بهداشتی است . که هرکدام خواص متفاوت و خاص خود را دارا می باشند . این روغن دارای فواید زیادی برای پوست است و میتوان به عنوان یک مرطوب کننده و یا لوسیون ضدآفتاب طبیعی به طور منظم استفاده شود و همچنین می­توان قبل و بعد از استحمام استفاده کرد.

به منظور افزایش خواص روغن کنجد می توان آنرا با روغن های رزماری ، میخک ، اسطوخودوس ، آویشن و یا چوب صدر ترکیب کرد

انواع روغن کنجد :

روغن کنجد تصفیه نشده: رنگ این روغن کهربایی روشن و طعم آن آجیلی ملایم می باشد. نقطه دود بالایی دارد که آن را برای انواع پخت و پز و سرخ کردن های سطحی مناسب می کند. از آنجا که این نوع دارای بیشترین میزان آنتی اکسیدان است با حداقل احتمال در معرض فساد قرار می گیرد. این روغن همچنین حاوی دیگر ویتامین ها و مواد معدنی مانند منیزیم، مس، کلسیم و ویتامین B6 می باشد.

روغن کنجد تصفیه شده: دارای رنگ بسیار روشن (در صورت وجود)، و عطر و بویی خنثی می باشد. نقطه دود بالاتری نسبت به روغن کنجد تصفیه نشده دارد، لذا نه تنها برای سرخ کردن سطحی مناسب است بلکه برای سرخ کردن کمی عمیقتر هم بکار میرود. روغن کنجد تصفیه شده در هنگام پخت و پز طعم و بویی به غذا نمی دهد. اما این نوع روغن از لحاظ تغذیه ای نسبت به روغن کنجد تصفیه نشده ضعیف تر می باشد. در حالت کلی این روغن را برای سرخ کردن مناسب نمی باشد. روغن حیوانی ، روغن کانولا و روغن پالم از جمله روغن هایی هتسند که برای سرخ کردن عمیق مناسبتر هستند.

چرا روغن کنجد برای سرخ کردن عمیق مناسب نیست ؟

نقطه دود روغن کنجد ۲۲۰ درجه سانتی گراد است و استفاده از حرارت بالای این درجه باعث افزایش ایزومر ترانس شده و خطر و تهدید سلامتی را در بر دارد . هیچکدام از انواع روغن های کنجد برای سرخ کردن طولانی و عمیق مناسب نیست . بهترین استفاده از این روغن در پخت پز غذا ها است به طور مثال این روغن روی برنج و یا در خورشت استفاده نمایید.

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟ و راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

دیدگاه (3)

    اورولوژى
    شهریور 22, 1396-4:31 ق.ظ

    وای خیلی خوبه ساییتون

    دکتر کنجد
    آذر 8, 1396-10:19 ق.ظ

    مطالب جذاب و مفیدی ارائه دادین.ممنون
    به امید سلامتی روزافزون مردم سرزمینمان ایران

    احسان
    آذر 11, 1396-4:49 ب.ظ

    مطالب جالب بود.ممنون از اطلاع رسانی خوب تون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *