خواص سرکه بالزامیک چیست ؟ سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است، تهیه می شود و فرآیند تهیه ی آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.

به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است. البته در تولید آن می توان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد.

در سرکه بالزامیک یک سری ترکیبات وجود دارد، میزان حساسیت به انسولین را در افراد بالا ببرد. یعنی این سرکه باعث می شود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند، در نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که یا دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود.

سرکه اصل بالزامیک حداقل به ۱۲ تا ۲۰ سال استراحت نیاز دارد تا بتواند به سر سفره هر یک از ما برسد. قیمت سرکه بالزامیک در مقایسه با سایر سرکه ها تا حدی بالاست.

سرکه بالزامیک سه نوع دارد

  •  نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود
  •  نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود
  •  نوع سوم که مخلوطی از این دو است

بالزامیک

یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید سرکه بالزامیک کمک به کاهش و کنترل وزن است زیرا این چاشنی خوشمزه موجب کند شدن روند هضم غذا و در نتیجه جلوگیری از پرخوری شده و به کاهش وزن کمک شایانی می کند

مهمترین فواید سرکه ی بالزامیک

آنتی اکسیدان ها

این مواد با رادیکالهای آزاد مقابله می کنند. تحقیقات نشان داده است که سرکه ی بالزامیک می تواند اکسیداسیون کلسترول بد را کاهش داده و از تشکیل پلاک در سرخرگها جلوگیری کند.

بهبود فشارخون

محققین دریافتند غذاهایی که مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارند، نظیر سرکه ی بالزامیک می تواند به بهبود فشارخون از طریق جلوگیری از تخریب سلولها کمک کنند.

تنظیم مقدار قند خون:سرکه ی بالزامیک ممکن است سبب بهبود حساسیت به انسولین شود.

این ماده دارای نمایه ی گلایسمی پائینی است و سبب افزایش ناگهانی قندخون نمی شود، اگرچه حاوی مقداری قند است وافراد دیابتی باید در مورد میزان مصرف آن احتیاط

تقویت سیستم ایمنی

آنتی اکسیدانهای موجود در سرکه ی بالزامیک، سلولهای تخریب شده را ترمیم کرده و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند.

با مصرف مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان سیستم ایمنی شما ممکن است، سدهای دفاعی مورد نیاز بدنتان را بهتر فراهم کند.

کنترل وزن

سرکه ی بالزامیک سبب کند شدن مراحل هضم غذا می شود و به جلوگیری از پرخوری کمک می کند. بدلیل وجود مواد قندی طبیعی موجود در آن شما می توانید، یک سس سالاد یا مارینید بدون شکر از آن بسازید.

درمان تهوع دوران بارداری

مصرف مقدار کمی از این سرکه به درمان تهوع صبحگاهی زنان باردار کمک میکند، دقت نمایید مصرف زیاد آن باعث سوزش سر معده می شود.

مشکلات گردش خون

فشار و چربی خون، از مشکلات رایج سیستم گردش خون هستند. سرکه بالزامیک از انگور به دست می‌آید، می‌تواند جلوی حملات قلبی را گرفته و از ایجاد پلاکت در رگ‌های خونی پیشگیری کند. این نوع سرکه حاوی پلی فنول است، می‌تواند سیستم گردش خون را بهبود بخشد.

درمان زخم و التهاب

مدت هاست در ایتالیا از سرکه  بالسامیک برای درمان زخم‌ها و جراحت‌ها استفاده می‌شود.

مواد معدنی موجود در سرکه بالسامیک

در هر ۱۰۰ گرم از این سرکه مواد معدنی زیر وجود دارد.

  • کربوهیدرات – ۱۷ گرم
  • پروتیئن – ۰.۵ گرم
  • کلسیم – ۲۷ میلیگرم
  • فسفر – ۱۷ میلیگرم
  • سدیم – ۲۳ میلیگرم
  • منیزیم- ۱۲ میلیگرم
  • آهن – ۰.۷ میلیگرم
  • روی (زینک) – ۰.۱ میلیگرم
  • منگنز – ۰.۱ میلیگرم

تاریخچه سرکه بالزامیک

بالسامیک یا بالزامیکو از دیگر اسم های این سرکه هستند، این سرکه ریشه ایتالیایی دارد. از انگور سفید بدست می آید. فرآیند تولید سرکه بالزامیک حدود ۱۲ سال به طول می انجامد.

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *