طرز تهیه رب گوجه فرنگی سالم و خانگی

در این مطلب شما را با طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی و سالم به دو روش آشنا می کنیم، تا ربی بدون نگرانی از مواد نگهدارنده و با طعمی واقعی و عالی داشته باشید. و از آن به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کنید و لذت ببرید.

تهیه رب گوجه فرنگی خانگی 

این روزها بالا رفتن عجیب و غریب قیمت رب همه را نگران کرده، اما شما با کمی وقت گذاشتن می توانید این نگرانی را از خانواده خود دور کنید. به مقدار مورد نیازتان گوجه خوب و با کیفیت خریداری کنید و خودتان رب گوجه خانگی خوشمزه با طعم واقعی رب در خانه درست کنید.

 روش اول تهیه رب گوجه فرنگی خانگی

برای تهیه رب گوجه فرنگی خانگی در ابتدا گوجه فرنگی ها را خوب شسته و آنها را از وسط نصف می کنیم. گوجه ها را درون قابلمه می ریزیم و آب به قابلمه اضافه می کنیم، تا اندازه ای که آب تا روی گوجه ها بالا بیاد و بعد گوجه ها را روی حرارت قرار می دهیم.

شعله گاز را روی درجه متوسط روشن کرده و در قابلمه را می گذاریم و صبر می کنیم تا آب درون قابلمه کاملا جوش بیاید و پوست گوجه ها به راحتی جدا شوند. گوجه ها باید به حدی بجوشند که پوست آن کاملا نرم و کنده شوند.

در ادامه ی تهیه رب گوجه فرنگی خانگی می رسیم به مرحله جدا کردن گوشت گوجه فرنگی از پوست و دانه آن. گوجه های پخته را کم کم و مرحله به مرحله  داخل یک صافی که سوراخ هایش ریزتر از دانه های گوجه فرنگی باشد می ریزیم. اگر سوراخ های صافی درشت تر باشد و دانه ها از آن عبور کند باعث ترش شدن و کپک زدن رب می شود.

با کمک یک قاشق یا ملاقه گوجه ها را خوب له می کنیم تا گوشت گوجه ها کاملا از پوست و دانه هایش جدا شود و از صافی عبور کند. برای اینکه ته مانده گوشت گوجه ها داخل صافی نماند و هدر نرود، گاهی از آب گوجه روی مواد داخل صافی می ریزیم و به هم میزنیم تا همه گوشت گوجه همراه آب از صافی رد شود.

تهیه رب گوجه فرنگی خانگی

با پوره بدست آمده چکار کنیم ؟

بعد از اینکه مرحله به مرحله این کار را تکرار کردیم، در انتها پوره ی خیلی رقیق بدست می آوریم. پوره بدست آمده را داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت متوسط  قرار می دهیم. در این مرحله در قابلمه را باز می گذاریم تا آب اضافه ی گوجه ها گرفته شود.

در دنباله ی تهیه رب گوجه فرنگی خانگی کم کم به قسمت های سخت آن می رسیم. وقتی آب اضافی تبخیر و رب گوجه فرنگی کمی غلیظ شد و شروع به قل زدن کرد نمک را اضافه می کنیم.

در این قسمت کار سخت می شود و باید مرتب رب گوجه فرنگی را هم بزنیم تا ته نگیرد. در صورت ته گرفتن، رب ما طعم ناخوشایندی پیدا می کند.

چگونه متوجه شویم رب گوجه فرنگی خانگی ما آماده است ؟

برای اینکه متوجه شویم غلظت رب کافی است و رب آماده شده یا نه با قاشق روی رب خطی بکشید، اگر جای قاشق ماند غلظت رب گوجه فرنگی ما تقریبا کافی است. میزان غلظت رب در ماندگاری و طعم آن تاثیر زیادی دارد. اگر رب گوجه فرنگی خود را آبدار و شل بردارید به سرعت کپک می زند. و اگر رب را خیلی سفت هم بردارید طعم سوختگی می دهد.

در پایان روغن را به رب اضافه می کنیم و کمی رب گوجه فرنگی را تفت می دهیم. استفاده از روغن  باعث می شود که رب خوش رنگ و شفاف شود. همچنین جلوی یخ زدن رب گوجه فرنگی در یخچال یا فریزر را می گیرد.

نکته : و نکته ی آخر اینکه بهترین ظرفی که برای پخت رب گوجه فرنگی خانگی می توانید استفاده کنید، ظرف مسی است.

در ادامه شما را با روش دوم طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی آشنا می کنیم.

فقط یک قدم با سوپرمارکت فاصله دارید، تنها کافیست بر روی این لینک کلیک کرده و اپلیکیشن آسان بسان را نصب کنید.

 

تهیه رب گوجه فرنگی خانگی

روش دوم تهیه رب گوجه فرنگی خانگی

(دستور تهیه توسط خانم معصومه کریمی)

روش دیگری نیز برای تهیه رب گوجه فرنگی خانگی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم. این روش برای شما آسان تر و سریع تر است، اما احتمال کپک زدگی به دلیل له شدگی دانه های گوجه و وارد شدن آن به مایع رب بالا می رود.

اول گوجه ها را  تمیز بشویید و سپس قسمت سفید وسط آن را جدا کنید. گوجه ها را چهار قسمت کرده و درون مخلوط کن بریزید تا حسابی پوره شوند.

بعد باید پوره بدست آمده را از یک صافی رد کنید تا پوست و هسته ها از گوشت گوجه جدا شوند.

پوره گوجه صاف شده را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب گوجه ها بخار شود.

می توانید کمی آب روی  تفاله بریزید و بگذراید تا بجوشد، تا هر چه از گوجه ها باقی مانده از پوست و هسته جدا شود و بعد به قابلمه اصلی اضافه کنید.

وقتی پوره گوجه غلیظ شد، کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید خنک شود.

برای خوشرنگتر شدن رب چکار کنیم ؟

برای اینکه رنگ رب شفاف شود، نباید رب گوجه مدت طولانی روی حرارت باشد. به همین خاطر هر چقدر مقدار گوجه فرنگی شما کمتر باشد رنگش بهتر می شود.

نکته ی مهمی که حتما باید به آن توجه کنید، این است که نباید وسط پخت پوره جدید به رب اضافه کنید. چون زمان پخت را بالا می برد و رنگ رب را خراب میکند.

و در نهایت این که تهیه رب گوجه فرنگی خانگی با گوجه هایی که پوست قرمز تیره و کاملا رسیده دارند، رب خوشرنگ تری به شما می دهد.

برای اینکه خریدهای سوپرمارکتی خود را آسان و بی دردسر انجام دهید، می توانید بر روی این لینک کلیک کرده و اپلیکیشن سوپرمارکت آنلاین آسان بسان را نصب کنید.

 

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *