بهترین روش تشخیص عسل طبیعی استفاده از روش های آزمایشگاهی است. اما می توان با استفاده از چند روش ساده و تجربی عسل  طبیعی را از تقلبی تشخیص داد. عسل که طبیعی باشد بهتر و خواص بیشتری دارد. اما مسئله اینجاست چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم اما باید بعضی از باورهای غلطی که در بین مردم رواج دارد آشنا شویم :

تشخیص عسل طبیعی از روی ظاهر ، عسل طبیعی کاملا صاف و شفاف باشد ، اما این باور کاملا اشتباه است بعضی از این مردم بر این باورند عسل که بلورین ، کدر و ته نشین می شود تقلبی است. برخی دیگر روش های دیگر برای شناسایی عسل طبیعی معرفی می کنند که پایه و اساس آن معلوم نیست مثل کبریت گرفتن کنار عسل ریختن چند قطره رود ی روزنامه و… که هیچ کدام از این موارد از نظر تغذیه قابل پذیزش نیست.

روش های تشخیص عسل طبیعی :

۱.ریختن عسل در آب سرد

تشخیص عسل طبیعی با آزمون آب سرد ، اگر مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید ، مشاهده خواهید کرد که عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود. اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن ، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.

تست-تشخیص-عسل

۲.فروشگاه معتبر

آسان ترین روش تشخیص عسل طبـیعی، خرید از فروشگاه ها و اشخاص معتبر می باشد افرادی که کاملا صادق هستند. افرادی که شما از سابقه فعالیت آنها در زنبورداری و یا تهیه و فروش عسل مطلع هستید . بیشتر از اینکه دنبال شناخت عسل خالص باشید، به دنبال پیدا کردن عسل فروش صادق باشید. از فروشنده عسل برگه آزمایشگاه بخواهید.

فروشنده عسل طبیعی ترسی ندارد که عسل خود را به آزمایشگاه ببرد. در صورتی که در مقدار بالا عسل می خرید حتما نمونه ای از عسل را به آزمایشگاه ببرید و از این سه عامل مطمئن شوید (برگرفته از کتاب عسل درمانی)  اکاروز زیر ۵ درصد- رطوبت زیر ۱۸٫۶ درصد- پی هاش .(PH) بین ۳٫۴۲ الی ۶٫۱۰

۳.تست قیمت

عسلی که قیمت واحد آن ارزان تر از اکثریت فروشنده ها باشد با احتمال بسیار زیاد تقلبی است زیرا هزینه تولید یک کیلو عسل طبیعی بیشتر از این مقدار می باشد.

(طبق نظر بیشتر اعضای اتحادیه زنبورداران) بنابراین کلیه عسل هایی که قیمت یک کیلو از آن بیست تا سی هزار تومان است (مانند عسل هایی که به نام خوانسار و چینی بازار را فراگرفته اند) بی شک تقلبی (صنعتی یا شبه طبیعی) میباشند. پس با تحقیق کردن در مورد هزینه تولید عسل یک راه تشخیص عسل طبیعی به راحتی برای شما باز میشود . البته با توجه به تورم و نوسانات قیمت کیلیویی سی هزار تومان تا روز تولید مقاله معتبر است.

۴.رنگ عسل

عسل بر حسب اینکه متعلق به کدام منطقه و کدام گل باشد رنگش متفاوت است . دامنه طیف رنگ های عسل از سفید به انواع زرد (زرد نارنجی. زرد مایل به سبز طلایی) کهربایی ، عقیقی مایل به قرمز وحتی قهوه ای متغیر است . عسل اقاقیا به رنگ سفیدی می زند. عسل بهار نارنج زرد طلایی است.

عسل جنگلهای مازندران زرد مایل به سبز. عسل اویشن عقیقی قرمز، عسل کاج جنگلهای اروپا متمایل به قهو ه ای می باشد. همه این ها عسل خوب و طبیعی هستند اما به خاطر گلی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده اند رنگشان متفاوت است. پس در نتیجه یکی از راه های تشخیص عسل طبیعی شناخت رنگ عسل ها میباشد.

۵.عسل انرژی زاست

عسل طبیعی از جمله مواد غذایی به شمار می رود که پس از مصرف، به سرعت تولید انرژی می نماید و از این جهت میتواند ملاک خوبی برای تشخیص عسل طبیعی باشد. با توجه به اینکه گلوکز عسل سریع جذب بدن می شود ، انرژی را بی درنگ افزایش می دهد، اما فروکتوز آن آهسته جذب می شود و منبعی برای انرژی پایدار است.

۶.رس زدن عسل ( شکرک زدگی عسل )

آنچه که در اصطلاح « رسوب کردن و شکرک زدن » می گویند و به خاطر وجود کلمه شکر در ذهن، تقلبی بودن عسل را تداعی می کند، چیزی جز پدیده ی « بلورین شدن » یا « کریستالیزاسیون » نیست.

عوامل محیطی از قبیل رطوبت ، دما و ترکیبات عسل از نظر درصد بالای مواد قندی ، آنزیم دیاستاز (که باعث جذب ذرات موجود در عسل و ته نشینی و کدورت آن می شود ) موجب پدیده شکرک زدگی می شوند که این خاصیت فقط در عسل های طبیعی دیده می شود.

تفاوت آن با شکرک زدن که در مربا ایجاد می‌شود این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد. البته هر شکرکی رس نیست و هر رسی هم نشانه طبیعی بودن نیست. با تمرین و مشاهده میتوایند از شکرک یا رس زدن به عنوان یک راه تشخیص عسل طبیعی استفاده کنید.

۷.مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد. عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.

باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل. البته دقت کنید که برای تازه کارها رنگ، بو ، مزه و غلظت نمی تواند ملاک خوبی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی باشد. تشخیص عسل طبیعی برای افراد معمولی نمیتواند دقیق باشد و لذا توصیه میکنیم از فروشگاه ها و سایتهای معتبر خرید کنید.

عسل های تقلبی جدای از اینکه دارای خواص عسل طبیعی نمیباشند ، ضررهای بسیاری نیز برای سلامت بدن دارند .

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *