رب گوجه به عنوان یک چاشنی پر مصرف غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به نیاز بازار نسبت به این محصول  رب گوجه های زیادی در انواع و برندهای مختلف به بازار آمده است. این چاشنی  در تهیه بیشتر غذاها کاربرد دارد و به دلیل طعم و بوی دلپذیر آن، چاشنی مناسبی برای انواع غذاهای گوشتی و سرخ کردنی است.

در صنعت نیز از رب گوجه‌فرنگی برای تهیه انواع کچاپ گوجه فرنگی و چاشنی‌های غذایی، استفاده می‌شود. تشخیص رب گوجه خوب کمک به بهتر شدن کیفیت تهیه خوراک نیز میشود. باید بدانیم که رب گوجه خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد. روش های نگهداری آن چگونه است و راههای تشخیص آن از نوع تقلبی چیست ؟

 آنچه که هنگام مصرف رب گوجه‌فرنگی بسیار اهمیت دارد استفاده از رب گوجه فرنگی با ناخالصی‌های کمتر است. برای پی بردن به وجود ناخالصی در رب، می‌توانید آن را روی یک سطح صاف و سفید مانند پشت سینی، بریزید و با شیء مسطح دیگری مانند شیشه یا ته لیوان، روی آن فشار آورید تا رب پخش شود و به صورت یک لایه نازک در میان دو سطح قرار بگیرد.

در این صورت، ناخالصی‌هایی مانند هسته، پوسته، ذارت خارجی، چوب و سایر مواد زاید به راحتی قابل تشخیص خواهد بود. رب گوجه فرنگی باید یک دست و عاری از هرگونه ناخالصی و ذرات تیره، پوسته‌های گوجه و هسته باشد و نیز عاری از هرگونه طعم یا بوی تند و زننده مانند بوی کپک یا ماندگی باشد.

 باز کردن و بسته بندی

پیش از باز کردن در رب گوجه فرنگی، باید سطح خارجی قوطی را به خوبی با مایع ظرف شویی بشویید و سپس در قوطی را باز کنید. رب گوجه فرنگی در برابر فساد بسیار حساس است. برای ماندگاری بیشتر رب و جلوگیری از کپک زدن آن، بهتر است پس از بازکردن در قوطی رب، محتوی قوطی را در یک ظرف شیشه‌ای دردار خالی کنید و آن را در یخچال قرار دهید.

همچنین هنگام استفاده از رب، از قاشق تمیز استفاده کرده و پس از مصرف، در شیشه را محکم ببندید و در یخچال قرار دهید. یکی از مواردی که بعضی اوقات هنگام مصرف تشخیص رب گوجه خوب مشخص نمی‌شود،  تقلبی بودن آن است.  برخی از سودجویان، با اضافه کردن سبزی‌هایی مانند کدوی پخته یا سیب‌زمینی پخته‌ و له شده، پودر نشاسته و سایر مواد دیگر در ترکیب رب گوجه‌فرنگی و حرارت دادن آنها با هم، رب گوجه فرنگی تقلبی را به بازار عرضه می‌کنند.

تنها چاره اصلی جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است با مصرف رب تقلبی رخ دهد. استفاده از محصولات استانداردی است که مجوز و پروانه بهداشتی دادند و نیز معرفی افراد سودجو و متقلبی است که چنین محصولاتی را تولید می‌کنند.رب-گوجه-خوب

تشخیص رب گوجه خوب  از طریق رنگ!

رب ، چه خانگی و چه کارخانه‌ای باید رنگ طبیعی گوجه‌فرنگی را داشته باشد، یعنی نه خیلی قرمز باشد که در این صورت نشان‌دهنده استفاده از رنگ‌های افزدونی است و ‌نه خیلی ارغوانی باشد.  در این صورت می‌توان گفت از گوجه‌های نامرغوب استفاده شده است. باید حد وسط یعنی بین رنگ‌های صورتی و قرمز باشد.

رب در روغن !

تشخیص رب گوجه خوب در حین سرخ کردن، وقتی رب گوجه‌فرنگی داخل روغن خوب پخش شود، یعنی رب مرغوبی است.

اما اگر رب در روغن حالت گلوله‌ گلوله  شود،  نشان‌دهنده کیفت بد رب گوجه‌فرنگی است که ممکن است غیر از گوجه‌فرنگی از ترکیبات دیگری مثل کدو، نشاسته و‌… استفاده شده باشد. اگر رب را داخل روغن حرارت دهید و نقاط سیاه‌رنگی داخل روغن تشکیل شوند. بازهم این حالت نشان‌دهنده پایین بودن کیفیت رب است که حاوی ناخالصی‌های زیادی است.

این موارد پارامتری‌هایی هستند که غیر از اینکه در قوطی را باز می‌کنید، می‌توانید از این طریق مرغوبیت آن را چک کنید. افزودنی‌های مجاز را بشناسیم. به‌طور کلی افزودنی‌ها  به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یکسری از آنها به هیچ عنوان نباید به هیچ ماده غذایی افزوده شوند. اما سری دوم،  در برخی مواد غذایی به اندازه مشخص و به میزان کم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به بیان دیگر افزودنی‌های مجاز به محصولاتی اضافه می‌شوند که کمتر در برنامه غذایی فرد قرار دارد. اما رب یک ماده غذایی است که به‌صورت روتین استفاده می‌شود به‌همین دلیل استفاده از مواد افزودنی در این محصول غیر‌مجاز است. به عنوان مثال بنزوات سدیم در رب گوجه‌فرنگی غیرمجاز است اما متاسفانه خیلی از افراد سودجو از این مواد افزودنی استفاده می‌کنند تا از بروز کپک جلوگیری کنند. پس بروز کپک میتوانید یک راه تشخیص رب گوجه خوب باشد .

برای مقایسه های انجام شده از رب گوجه فرنگی های موجود در بازار میتوایند مقایسه رب گوجه فرنگی را دنبال مطالعه کنید.

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *