انواع پیاز و خاصیت و کاربردهای آن در آشپزی

معمولا به اینکه انواع پیاز چه تفاوتی با هم دارند و هر کدام چه کاربردی دارند ، توجهی نمی کنیم و از هر پیازی که دم دستمان بود در غذاها و پخت پز استفاده می کنیم. اما دانستن تفاوت آنها می تواند برای شما جالب و همچنین کاربردی باشد، تا طعم غذای شما عالی و حرفه ای از آب دربیاید.

پیاز سفید یا قرمز کدام خاصیت بیشتری دارد؟

پیازها به انواع مختلفی تقسیم می شوند، اما از پرمصرف ترین انواع آن  که همیشه با آن سر و کار دارید پیاز سفید و زرد و قرمز است. از نظر خواص پیاز زرد و سفید مشابه هم هستند، اما طعم و کاربرد متفاوتی دارند. در ابتدا به تفاوت خاصیت انوع پیاز می پردازیم.

انواع پیاز

خواص انواع پیاز :

کدام پیاز خاصیت بیشتری دارد؟ این اولین سوالیست که ذهن مان را به خود مشغول می کند . هر چند پیازها خواص تقریبا مشابهی دارند، اما میزان آن در انواع سفید و قرمز متفاوت است. پیازها کم کالری هستند و برای لاغری بسیار مفیدند، اما پیاز قرمز کالری کمتری از نوع سفید آن دارد. پیاز قرمز دارای فیبر و ویتامین سی بیشتر بوده و همینطور اسیدفولیک بدن را فراهم کرده و از کم خونی جلوگیری می کند. البته همانطور که می دانید هر دو حاوی کلسیم هستند.

یکی از مهمترین خواص پیاز قرمز، حفظ کلسترول خون در یک وضعیت خوب است که در نهایت منجر می‌شود تا قلب و بدن سلامت بمانند. تمام پیازها به لطف تمرکز شدید آنتی‌اکسیدان‌های آنتوسیانین و کوئرستین به طور جدی با سرطان مقابله می‌کنند. آنتوسیانین عامل ایجاد رنگ در میوه‌ها و سبزیجات است، به همین خاطر پیاز قرمز که پررنگ‌ترین پیاز است بیشترین قدرت را برای مبارزه با سرطان دارد.

آیا از تفاوت و کاربرد انواع پیاز ها در آشپزی و طرز مصرف آنها با خبرید؟؟؟ در ادامه به کاربردهای انواع پیاز در آشپزی می پردازیم.

انواع پیاز

کاربردهای پیاز زرد در آشپزی

پیاز زرد از معروف ترین عضو خانواده پیازهاست. این پیاز پوست قهوه ای طلایی دارد و لایه های داخلی آن هم سفید یا سفید مایل به زرد است. این نوع پیاز مزه‌ای شیرین و طعم تند و تیزی دارد. مزه ی غذا را خوب می‌کند و بین انواع پیاز­ها بهترین گزینه ممکن برای آشپزی است. پیاز زرد بیشترین میزان شکر را دارد و در اثر حرارت طعم شیرین و دلچسپ آن آزاد می شود. به همین دلیل برای درست کردن پیازداغ، انواع سوپ، استاک، خورش و… بهترین گزینه است.

به دلیل طعم و بوی تند این پیاز و در ضمن تولید بوی بد دهان پس از مصرف بهتر است از این نوع پیاز خام استفاده نکنید. همچنین این پیاز ارزان و در تمام ماه های سال دسترس می باشد و ماندگاری خیلی بالایی دارد. آنها را باید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

انواع پیاز

کاربردهای پیاز سفید در آشپزی

از انواع پیاز، پیاز سفید پوستی کاملا سفید و طعمی ملایم و خنک دارد. فرق پیاز سفید و زرد اینجاست که پیاز سفید از تندی خفیف ‌تری نسبت به پیاز زرد برخوردار است، شیرین تر است و ماندگاری کمتری نسبت به پیاز زرد دارد. به طور کلی پیاز سفید و قرمز بخاطر قند بیشتری که دارند نسبت به پیاز زرد عمرشان کوتاه تراست. از نظر کاربرد بیشتر برای چرخ کردن و یا در سالادها و دیپ ها استفاده می‌شود. همچنین با طعم ملایمی که دارد، می توانید آن را به صورت خام هم بخورید.

البته از پیازهای سفید کوچک در سوپ، کاسرول و تاس کباب هم استفاده میشود، پیازهای سفید کوچک به پیاز آبپز نیز معروف هستند. این پیاز به طور کلی معروف است که در غذاهای مکزیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انواع-پیاز

کاربردهای پیاز قرمز در آشپزی

این پیاز رنگی خوشگل، دارای پوسته ی مخملی قرمز یا بنفش رنگ است، که داخل آن مغز سفید رنگی دارد. از انواع پیاز این نوع به دلیل طعم ملایم ، شیرین و تندی خاصش، بصورت خام خوش طعم است و بهترین گزینه برای خوردن به صورت خام می باشد.این پیاز در غذاهای غیرپختنی بکار می‌رود. چون در اثر پخت طعمی سولفوریک می گیرد در رستوران های فانتزی، هرگز پخته نمی شود و شاید شما هم دلتان نخواهد پخته آن را امتحان کنید.

این نوع پیاز برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها انتخاب مناسبی است. و به خاطر رنگ بسیار زیباش می توانید از آن  برای تزئین سالاد و انواع غذا استفاده کنید. در ضمن این پیاز مناسب ترین و عالی ترین گزینه برای ترشی پیاز محسوب می شود. برای بهتر شدن طعم این پیاز و تردتر شدن بافت آن، پیاز قرمز رو خلالی نازک کنید و برای چند دقیقه در مخلوط آب و یخ خیس کنید و سپس در آب کش بریزید و خشک کنید.

این پیاز هم در تمام ماه های سال موجود است و به مدت ۳ تا ۴ ماه می توانید آنها را به راحتی در دمای خانه نگهداری کنید.

انواع پیاز

کاربردهای ویدالیا یا پیاز شیرین در آشپزی

از انواع پیاز می رسیم به پیاز ویدالیا ، این نوع پیاز شیرین‌تر از انواع پیازهای دیگر و حسابی ترد و آبدار است و البته کمی طعم آن به تندی میزند. این پیاز در اصل آمریکایی بوده و اولین بار در منطقه ی جنوب شرقی جورجیا کاشته شده است. به خاطر طعم شیرین و قندی که دارد برای درست کردن پیاز کاراملی عالی است.

پیاز کاراملی یک طعم دهنده‌ی عالی در غذا‌هایی مانند سوپ، تارت، پیتزا و انواع ساندویچ محسوب می شود. همچنین پیازهای ویدالیای بزرگ یک انتخاب عالی برای درست کردن حلقه های پیازسوخاری هستند.

انواع پیاز

 کاربردهای پیاز شلوت یا شالت

شلوت پیازی است با لایه های ارغوانی روشن، که طعم ملایم تر و البته خوشمزه ای نسبت به بقیه پیاز ها دارد و به همین خاطر آن را خام می خورند. اما مواظب باشید که بعد از خوردن آن دهان بوی بدی میگیرد. این پیاز از بین انواع پیاز ها انتخاب مناسبی برای استفاده در تهیه انواع سس ها به خصوص سس هایی که سرکه دار هستند می باشد. باید آنها را ریز خرد کنید و در سرکه بریزید تا مانند ترشی رسیده شوند.

شلوت برای پخت و پز هم مورد استفاده قرار میگیرد ، اما به محض پخته شدن به سرعت عطر و طعم خود را از دست می دهند. و البته هرگز نباید آنها را سرخ کنید چون طعم تلخی پیدا می کنند.

انواع پیاز

پیاز گلابی شکل و کاربردهای آن

پیازهای گلابی شکل، پیازهای کوچیک و شیرین هستند و طعم خاص و لذیذی دارند. این پیازها در ابتدا در آلمان و ایتالیا در باغچه های خانگی کاشته می شدند. این گلابی های کوچک را می توانید در رنگ های سفید ، زرد و قرمز در بازار پیدا کنید ، اما رنگ سفید آنها از همه رایج تر هستند. بزرگترین مشکل در مورد استفاده از پیازهای تازه ی گلابی شکل، پوست کندن سخت آنهاست.

برای راحتی کار می توانید آنها را داخل آب جوش بندازید و به راحتی با انگشتان پوست آنها را بکنید. این پیازها انتخاب مناسب و زیبایی برای ترشی، کبابی کردن، بخارپز کردن و استفاده در تاس کباب هستند. لازم به ذکر است که پیاز را باید در یک محیط خنک نگهداری کنید و از قرار دادن آن در یخچال حتما خودداری کنید ، زیرا بوی پیاز در محیط سربسته یخچال پخش می‌شود.

 

راههای دریافت اپلیکیشن آسان بسان

هایپرمارکت آنلاین سیب اپهایپرمارکت آنلاین در کافه بازارهایپرمارکت آنلاین در گوگل پلی

 

 

سوپر مارکت آنلاین آسان بسان چیست؟

امروز کرمانشاه ، فردا ایران

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *