انواع سرکه در همه جای آشپزخانه هست این ماده غذایی راه خود را در  خیلی از غذاها و خوارکی ها باز کرده است.

از سرکه ها در انواع سالاد ، تبدیل شیر به ماست و دوغ ، در انواع سس ها و بیکن ها استفاده میشود.

( زمان تقریبی مطالعه این مطلب ۱ دقیقه )

انواع سرکه و کاربرد آنها

در ادامه به معروف ترین سرکه ها و کاربرد آنها می پردازیم.

سرکه

سرکه بالزامیک

این سرکه خوش طعم گران است. دلیل آن مدت زمان طولانی است که سرکه بالزامیک به دست می آید. هر چه سرکه شیرین تر باشد عمر آن بیشتر است و به طبع گرانتر است. از این سرکه بیشتر برای سالادهای سبز و با پنیر استفاده میشود .

سالاد بالزامیک در دو رنگ قرمز و سفید موجود است. اگر میخواهید سالاد با رنگ ملایم داشته باشید از سرکه بالزامیک سفید استفاده کنید.

انواع سرکه بالزامیک مصارف مختلفی دارند. گرانترین آنها سرکه بالزامیکی است که از بلوط به دست می آید. این مدل در یک دوره بلند مدت چند ساله بدست می آید، از آن برای چاشنی انواع سالاد سبز، پیش غذاها و پنیرها استفاده میشود.

برای علاقه مندان به درمان و پیشگیری بیماریهای به روشهای سنتی و طبیعی توصیه میکنیم  خواص سرکه بالزامیک را مطالعه کنند.

سرکه سفید و قرمز

معروف ترین سرکه در دنیا سرکه سفید و سرکه قرمز است که از انگور بدست می آید. که برای ساختن انواع ترشی و استفاده به عنوان چاشنی غذا و استفاده از در انواع سالادها و جایگزین مناسبی بجای آبغوره و آبلیموه می تواند باشد.

این دو مدل سرکه بسیار اقتصادی و ارزان است و مصارف زیادی دارد. همچنین یک چاشنی خوب برای اضافه کردن به گوشت گوساله ، ماهی و مرغ در هنگام گریل شدن یا سرخ شدن است. این سرکه از دیرباز در بین خانواده های ایرانی بسیار محبوب بوده است.

سرکه سیب

همانطور که از اسمش پیداست این سرکه از سیب بدست می آید و جزو سرکه های ارزان است.

این سرکه برای بهداشت پوست و مو در مصارف خانگی محبوبیت دارد. و همچین برای اضافه کردن به ماهی و مرغ گزینه خوبی است. این سرکه دارای قیمت متوسطی است، و طعم دلچسبی دارد.

نکته نگهداری سرکه سیب

سرکه سیب باید در یخچال نگهداری شود چون باکتریهای مثل coli (کولی) میتوانند در دمای معمولی در سرکه سیب رشد کنند و خطرناک است.

سرکه برنج

این سرکه دارای کمترین میزان اسید در بین سرکه های است، از برنج تهیه شده است و بیشتر در ژاپن و چین از آن استفاده میشود.

سرکه تخمیری

این سرکه کیفیت بسیار پایینی دارد، و طعم آن بسیار تند است و بیشتر برای تبدیل شیر به دوغ مناسب است.

سرکه تخمیری از تخمیر الکل بدست می آید، به همین دلیل ارزان ترین مدل سرکه در بازار است. به هم اندازه هم دارای کیفیت پایین می باشد.

طعم های جایگزین سرکه

لیمو و آبلیمو می تواند جایگزین سرکه سیب، قرمز، سفید، برنج و تخمیری شود ولی نمی تواند جایگزین سرکه بالزامیک شود. چرا که طعم و شدت آنها با هم متفاوت است.

شرایط نگهداری سرکه

سرکه سیب که در بالا توضیح داده شده که چطور نگهداری شود. اما بقیه سرکه ها بهتر از در ظروف دربسته که بهتر است شیشه ایی باشد و در جای تاریک ، خنک و خشک نگهداری شود.

دیدگاه (2)

    بهترین مدرس زیست شناسی
    شهریور 26, 1396-10:03 ب.ظ

    مطلب بسیار خوبی بود.ممنون

    آموزش آشپزی
    مهر 11, 1396-10:38 ق.ظ

    خیلی خوب بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *