ارزش غذایی کنسرو زیتون

ارزش غذایی کنسرو زیتون چیست ، ميوه ی هيچ گياهی به لحاظ ميزان روغن اهميت زيتون را ندارد. از خواص زيتون هر چه بگوييم کم است. زيتون از قديمی ترين منابع غذايي بشر است.

زیتون ارزش غذایی بسیار بالایی دارد، امروزه انواع آن به صورت کنسرو و فراوری شده در دسترس میباشد.

ارزش غدایی کنسرو زیتون بستگی به نوع زیتون و مراحل فرآوری آن دارد. بعضی از انواع زیتون مناسب روغن کشی است، برای فرآوری و کنسرو شدن  مناسب نمی باشد.

شستشوی-زیتون
شستشوی زیتون

بهترین ارقام زیتون کنسروی باید دارای این خصوصیات باشند

  •     هسته ریز و گوشت زیاد
  •     شکل گرد رنگ زرد
  •     پوست صاف و رنگ زرد شفاف
  •    گوشت نرم

برای آنکه زیتون فرآوری شود و ارزش غذایی کنسرو زیتون افزایش یابد این مراحل صورت گیرد

تلخ زدایی

بعد از جدا سازی و درجه بندی زیتون برای از بین بردن طعم تلخ آن را در محلول سود سوزآوذ و یا پتاس می خوابانند.

معمولا زیتون را بین ۴ الی ۱۲ ساعت در این محلول میخوابانند.

هر چه ميوه رسيده تر و غلظت سود کم تر باشد زمان خيساندن آن کوتاه تر است. زمان تلخ زدايی زيتون هايی که قبلا در انبار مانده اند طولانی تر است.

شستشو

هدف از شستشو، حذف مواد زائد از محلول است. در اين مرحله، پس از تخليه ی محلول سود اولين آبکش و شستشو با آب انجام مي شود. اين عمل تا صاف شدن آب و رفع کدورت آن ادامه پيدا مي کند.

آب نمک

اضافه کردن نمک برای فرآوری زیتون بسیار مهم است. این عمل باعث میشود:

عصاره سلولي خارج شود و رشد ميکروارگانيسم هاي تخمير کننده آسان شود.

ميکروارگانيسم هاي مضر ايجاد نشوند.

کنسرو به کيفيت مطلوب خود برسد (از نظر تردي، رنگ، طعم و بو)

انواع کنسرو زیتون

  • کنسرو زیتون سبز شکسته
  • کنسرو زیتون سبز سالم
  • کنسرو زیتون سیاه به صورت آبدار
  • کنسرو زیتون سیاه خشک یا کشمشی

کلام آخر

تمام انواع زیتونی که چیده می شود هیچگاه بصورت خام مورد استفاده قرار نمی گیرد و برای قابل مصرف شدن باید تمام مراحل

فرآوری بر روی آن صورت گیرد درواقع تمام ارزش غذایی کنسرو زیتون به انجام درست مراحل فرآوری آن بستگی دارد.

هیچ دیدگاهی ثبت نشده هنوز, شما اولین باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *